home-tour:-balancing-natural-light,-privacy,-and-easy-maintenance-in-this-bukit-timah-semi-detached-home
Spread the love

Spatial planning was key for the design and renovation of this semi-detached home in Bukit Timah, home to a multi-generational family. As with most homes, there also had to be a balance between maximising natural light and maintaining privacy – something that Casey of ADX Architects achieved with the use of vertical fins on the facade and a veil of greenery.

“It was important that we understood the lifestyle and family preferences when it comes to the space planning, and paying special attention to the selection of materials,” he says.

Another request in the design brief was easy maintenance, so large-format marble-look tiles are used throughout the home. These lend the same regality as real marble, with none of the accompanying hassle when it comes to cleaning. Although the construction process was delayed by almost 6 months due to COVID-19, it was completed in time for the family to move in at the end of April this year.

AT A GLANCE

Home: Semi-detached home in Bukit Timah

Size: 450 sqm

Who lives here: A multi-generational family

 Architect: ADX Architects

This article was originally published in Home & Decor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *